Čokolada in prigrizki

Čokolada Mascao

Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado  s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Kakovost in okus vsake čokolade je poleg kakovosti kakava in sladkorja odvisna tudi od postopka njene proizvodnje; zlasti pomembna je faza, ki se imenuje konširanje. To je neke vrste mešanje, pri katerem kakavovo maso obdelujejo mehansko in toplotno. Ta postopek določi okus, aromo in teksturo končnega izdelka. Konširanje pri proizvodnji čokolade Mascao traja kar 54 ur, kar je tri- do petkrat dlje kot pri proizvodnji navadnih čokolad. Daljše kot je konširanje, bolj kakovostna je čokolada; dolgo konširanje pa tudi omogoča, da se prašnate in tekoče sestavine čokolade povežejo med seboj brez pomoči živilskih dodatkov, kot so npr. emulgatorji. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije. Čokolada Mascao je izdelana iz kakava in sladkorja, ki sta bila pridelana in odkupljena po načelih pravične trgovine, ki omogoča, da njuni proizvajalci dobijo za svoj pridelek ali izdelek več, kot so tržne cene. Dobijo pa tudi dodatke za ekološke in socialne projekte v svoji skupnosti, dolgoročne odkupne pogodbe in delno predplačilo za žetev letine.

Aktualno

PraviLNO pečeno

29. april 2017

FAIRTRADE PIKNIK

29. april 2017

Prijava na e-novice

Če želite prejemati obvestila o novostih in dogodkih v 3MUHAH, vpišite v spodnje polje svoj e-poštni naslov.