O prostovoljnem delu

"Prostovoljno delo je delo, ki ga po svoji svobodni odločitvi in brez pričakovanja materialnih koristi opravlja posameznik v dobro drugih ali za skupno javno korist." (Predloga zakona o prostovoljnem delu, 6. člen)

Prostovoljno delo je raznoliko, tako kot smo raznoliki prostovoljci. Vsak od nas se v prostovoljno delo vključi s svojim videnjem sveta in svojimi željami. Zato spreminjamo svet in pomagamo posameznikom tako, kot si sami predstavljamo, da bi bilo najbolje. Vsak od nas skozi prostovoljno delo izraža lastno vizijo drugačnega sveta, ki bo prijaznejši za vse.

Ker bi v svetu vladal prevelik kaos in ker se ljudje zavedamo, da skupaj, s sodelovanjem lahko dosežemo več, ustanavljamo organizacije in programe, skozi katere uresničujemo svoje socialne vizije. Okrog organizacij in programov se zbiramo ljudje s podobnimi vrednotami, kar nam daje dodatno moč, saj vidimo, da v svojem razmišljanju nismo sami. Vrednote so tisto lepilo, ki drži prostovoljstvo in prostovoljske organizacije skupaj.

Vsak od nas ima v prostovoljnem delu svoje želje in motive, ki se stalno spreminjajo. Nekateri delajo zato, ker želijo osebno rast, drugi zato, da bi koristno izpolnili prosti čas, tretji iščejo izkušnje in znanje ter poskušajo ali jim delo z ljudmi leži. Vsi pa delamo nekaj za druge oziroma za skupnost, zato, da bo svet, v katerem živimo, bolj prijazen za nas in za druge.

Več o prostovoljstvu na www.prostovoljstvo.org.

Aktualno

NOVA SPLETNA STRAN

02. september 2018

PraviLNO pečeno

29. april 2017

FAIRTRADE PIKNIK

29. april 2017

Prijava na e-novice

Če želite prejemati obvestila o novostih in dogodkih v 3MUHAH, vpišite v spodnje polje svoj e-poštni naslov.