Prostovoljke in prostovoljci o delu v 3MUHAH

Nina: "Mene pa najbolj veseli, ko je potrebno deklarirati nove izdelke. To tehnično pomeni, da moramo na vsak izdelek prilepiti ustrezno kodo. No, pa to sploh ni bistvo. Bistvo je, da se vedno počutim, kot bi odpirala novoletna darila, ko iz škatle jemljem manjše škatlice in vrečke, jih vsako najprej malo potežkam, če je potrebno, povoham in s pazljivostjo občudujem lepoto vsebine. Si mogoče ne bi dala tehle lušnih uhančkov na stran, da bi jih kupila kar sama, še preden jih dam na polico?"

Mojca: "Že nekaj časa sem si želela, da bi delala še nekaj poleg službe in da bi s tem naredila tudi nekaj dobrega. Potem pa je prišlo novo leto in odpotovala sem v Jordanijo. Z avionom seveda! In tako mi je v roke prišel In flight magazine Adrie Airways, ki sem ga z veseljem prebirala, saj na avionu nimaš kaj bolj pametnega početi. Že na začetku sem bila pozorna na intervju z Laro Pečjak, ki vodi trgovino 3 Muhe in sem ga tudi z veseljem prebrala. Posebno zadovoljna pa sem bila, ko se videla, da iščejo prostovoljce za delo v trgovini. V tistem hipu sem vedela, da bom poklicala in se zmenila za delo. Z Laro sem se srečala kmalu po tem potovanju in se dogovorila za delo v trgovini. Od takrat naprej se vsaki četrtek veselim, da grem po službi v 3MUHE. Zato, ker je drugačna od drugih trgovin, ker so ljudje, ki tam delajo cool in tudi stranke niso običajni obiskovalci shopping centrov. Imam občutek kot bi prišla v en drug svet."

Sonja: "Družbeni in ekonomski sistem, v katerem živimo, pušča 2/3 svetovnega prebivalstva v revščini. Zavedla sem se, da je večina materialnih dobrin, ki jih kupujem ali uporabljam v vsakdanjem življenju, cenovno dostopna tudi zaradi revščine ljudi, ki so jih proizvedli. Ker se mi zdi to etično nesprejemljivo, sem se odločila, da svoj del spreminjanja sistema prispevam v okviru prostovoljnega dela v pravični trgovini. Poleg tega mi je delo v trgovini odprlo novo obzorje o drugih kulturah, spoznala sem tudi veliko zanimivih in navdihujočih ljudi."


Aktualno

NOVA SPLETNA STRAN

02. september 2018

PraviLNO pečeno

29. april 2017

FAIRTRADE PIKNIK

29. april 2017

Prijava na e-novice

Če želite prejemati obvestila o novostih in dogodkih v 3MUHAH, vpišite v spodnje polje svoj e-poštni naslov.