FAIRTRADE PIKNIK

Tivoli, Ljubljana in Smetka, Maribor, 29. april 2017
Pravično druženje je namenjeno predvsem praznovanju, izmenjavi izkušenj ter pogovoru o vsem, kar smo že naredili in kjer smo že uspeli doseči svoje cilje. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami pripravljamo nekaj aktivnosti za otroke, deljenje uporabnih znanj, možnost pogovora z različnimi strokovnjaki ... Del prireditvenega prostora bomo namenili odru za govornike, ki bodo želeli z nami deliti svoje misli in razmišljanja. Z obiskovalci, ki bodo oblečeni v oblačila iz pravične trgovine ali iz trgovin z oblačili iz »druge roke« bomo pripravili modno revijo, ki bo pospremljena z glasbo. Svojo etično garderobo boste lahko tudi osvežili na izmenjevalnici oblačil, otroci bodo lahko podarili in zamenjali igrače, izkusili bomo lahko tudi veščine pletenja z Rolandom. Seveda ne bodo manjkale tudi dobrote narejene po načelih pravične trgovine, sami pa si boste lahko pripravili tudi svoj napitek na Smoothie bike-u.

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 13. maja 2017, med 10. in 18. uro v Parku Tivoli v Ljubljani, na enem izmed travnikov ob Čolnarni. S seboj prinesite svojo najljubšo piknik dekico in še kakšen priboljšek, v embalaži za večkratno uporabo. Deljenje in izmenjava sta vrednoti, ki ju želimo gojiti, zato bomo pripravili tudi skupno mizo, kjer boste te dobrote lahko lahko delili z ostalimi in poskusili še kaj drugega. S pakiranjem se poskusite poigrati tako, da se kar najbolj približamo ideji "zero waste". Ker menimo, da je povezovanje pomemben element trajnostne in pravične prihodnosti, vas vabimo, da s seboj prinesete še kakšne zanimive družabne igre na prostem. Ker si želimo, da piknik pusti veliko zadovoljstva v srcih, novih idej, ki brbotajo in čim manj škode na okolju in ljudeh, vas pozivamo, da na piknik pridete na čim bolj trajnosten način (mesto nudi veliko alternativ, od avtobusov in kavalirjev do koles in nog), ter brez stvari "uporabi in zavrzi".

Če imate kakšno dobro idejo za recept po pravilih PraviLNO pečeno (izključno sestavine pridelane lokalno ali v sistemu pravične trgovine, zaželjeno pa naj bodo tudi ekološke), se še danes prijavite in tekmujte za pravično nagrado.
Več na povezavi.

Več o dogajanju 13. maja 2017 ter preteklih dogodkih lahko preberete na spletni strani www.pravicna-trgovina.si ali nas spremljate na www.fb.com/pravicna.trgovina, strani dogodka in TW: Pravicnih10.

Postanite glasnik sprememb in tudi sami naredite nekaj, da bi povečali zavedanje o odgovornem delovanju vsakega izmed nas.

 

ORGANIZATORJI DOGODKA:

Zavod za pravično trgovino, 3MUHE

Focus, društvo za sonaraven razvoj

Snaga Ljubljana


Pošlji prijatelju

Vaša E-pošta:

Vaše Ime in priimek:

E-pošta prijatelja:

Vsebina: